ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημιουργικός γαστρονομικός ρομαντισμός στο «Squirrel» του «Danai Beach Resort»

Από -
Δημιουργικός γαστρονομικός ρομαντισμός στο «Squirrel»  του «Danai Beach Resort» - Χρυσοί Σκούφοι

Το «Squirrel» είναι μια ξεχωριστή περίπτωση μπουτίκ-εστιατορίου πλασαρισμένου σ ένα γοητευτικά ρομαντικό μπαλκόνι στο ξενοδοχείο «Danai Beach Resort» που αξίζει να πας να δειπνίσεις μόνο και μόνο για την ατμόσφαιρα του. Έλα όμως που η κουζίνα του είναι εδώ και χρόνια χρυσοσκουφάτη και εξόχως δημιουργική οπότε ο γαστρονομικός ρομαντισμός κάτω απ τα πεύκα φυσάει…

Το φετεινό menu-degustation του Βασίλη Μουρατίδη έχει αστέρια που θα πήγαινα και μόνο γι αυτά. Έχω ακόμα στη γλώσσα μου την υποβλητική γλυκογήινη γεύση του ζωμού πατάτας που συνδυάζεται ταιριαστά κι απρόσμενα με πουρέ μπανάνας έχοντας σαν κύριο θέμα στο πιάτο άψογα ψημένο λαυράκι με ξηροκαρπάτη κρούστα duqqa και δίπλα του άγρια μανιτάρια. Το καλύτερο του πιάτο, μαζί με το «φρούτα του δάσους» · ένα εντυπωσιακό ποπ στεφάνι το δεύτερο, γεμάτο κόκκινα φρούτα μαρέγκες και λουλούδια, με σορμπέ και σάλτσα φράουλας. Αστέρι το ψητό του φουαγκρά, λόγω κυρίως του πρωτότυπου συνδυασμού του με σάλτσα αμυγδάλου και συμπλήρωμα κρέμα πορτοκαλιού και κακάο.

Οι έξυπνες ιδέες όμως κεντάνε παντού μέσα στο μενού του: σάλτσα καφέ με παρμεζάνα για μύδια καπνισμένα με πευκοβελόνες και σπαράγγια · συνταίριασμα γκρέιπφρουτ με καρότα, μαζί με γλυκάδια και φουντούκια · γλυκόξυνη χλωροφύλλη από ξυνήθρα να ελαφραίνει σάλτσα από μετσοβόνε και κρέμα ρίζας μαϊντανού με μανιτάρια girolles · ένα επιδόρπιο με ταρτάρ ανανά, παρφέ καρύδας και σάλτσα καραμελωμένου ανανά σε μια σύνθεση με αρμονική ένταση όλων των αρωμάτων κι άλλο ένα με ντελικάτη οπαλίνα σοκολάτας σε πληθωρική εξωτική συνύπαρξη με μάνγκο, μπανάνα, φρούτο του πάθους μαζί με μοσχοκάρυδο. Χρυσοσκουφάτη γαστρονομία που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.