Ναι, η νεοελληνική γαστρονομική αρχοντιά μιλάει σύγχρονη γλώσσα χαρίζοντας μεγάλες απολαύσεις.
Το «Tudor Hall» είναι ένα αριστοκρατικό grand restaurant που έχει εξελιχθεί σε προορισμό για τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας. Όμως είναι και ένα «πρέπει» για όσους Έλληνες θέλουν να νιώσουν μια νεοκλασική ελληνική κουζίνα που ραφινάρει εξαιρετικά την παράδοση. Από το ειδικό μενού Greek Bites λ.χ. οι σούπερ μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, μοσχοβολάνε δυόσμο, με την ολοζώντανη φρεσκάδα και το αέρινο τηγάνισμα τους δείχνουν πως ένας μεζές της ταβέρνας μπορεί ν ανέβει σε υψηλά δώματα. Τα πρωτότυπα γιουβαρλάκια ροφού μαζί με ολόκληρη γαρίδα, έρχονται σκεπασμένα μ ένα εξαιρετικό αυγολέμονο που η ηλεκτρισμένη ξυνούτσικη γεύση του αξίζει πολλά. Στον πολύ καλό ανανεωμένο μουσακά με μπεσαμέλ γιαουρτιού που έχει δίπλα του έναν αφρό με τα αρώματά του, τα πιο πολλά λεφτά είναι μια φανταστική σάλτσα από σιγοψημένες ντομάτες που ζωγραφίζει χωρίς υπερβολή το πλατωνικό ιδεώδες του ελληνικού λαδερού. Το ραφινάρισμα της παραδοσιακής μας γαστρονομίας είναι μέσα στο dna του Κοσκινά και του «Tudor Hall», και το απολαμβάνεις στα εξαιρετικά, γοητευτικά μελωμένα μάγουλα «χουνκιάρ» με βαθύτατα νόστιμη σάλτσα από τους ζωμούς του και έναν μεταξωτό πουρέ μελιτζάνας.
Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς πάντως δίνει ρέστα στην ψητή σφυρίδα με γευστικότατα al dente λαχανικά, και μια συγκινητική σάλτσα κακαβιάς με υπέρπυκνη, γεύση μπαρμπουνιών και σαφράν, που είναι σαφώς το καλύτερό του πιάτο. Στα επιδόρπια υπάρχει ένα πολίτικο διαμαντάκι του Ευγένιου Βαρδακαστάνη που φυσάει. Το signature πλέον εκμέκ κανταΐφι, είναι ένα θεαματικό και πολύ φίνο επιδόρπιο με εξαιρετική ισορροπία κρέμας βανίλιας, λεμονιού, με σαντιγύ και παγωτό κανέλας
φωτογραφία πιάτου_(c)Dimitris Antonopoylos