ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απροσδόκητοι συνδυασμοί με ελληνική ψυχή στο «Lady Finger»

Από -
Απροσδόκητοι συνδυασμοί με ελληνική ψυχή στο «Lady Finger» - Χρυσοί Σκούφοι

Οι χαμηλόφωνοι τόνοι στη διακόσμηση που αγαπάει την πέτρα και το λευκό χρώμα και το φως που φιλτράρεται όμορφα από την ξύλινη οροφή, χαρίζει στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Lady Finger» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) του «Andronikos Hotel», δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου, μια λιτή αύρα, τόσο χαρακτηριστική του τοπίου της Μυκόνου. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει και φέτος ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης, με chef de cuisine τον πολύ ικανό και ταλαντούχο νεαρό Νίκο Κουτσούκο.

Το μενού υπηρετεί τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με κομψά, λεπτοδουλεμένα εδέσματα της κλασικής ελληνικής και της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης. Βασικό χαρακτηριστικό των πιάτων, οι απροσδόκητοι συνδυασμοί των ελληνικών -πρωτίστως- προϊόντων και η εξαιρετική τεχνική. Δημιουργίες που δείχνουν την βαθιά εξοικείωση του σεφ με την «ψυχή» της ελληνικής κουζίνας και ταυτόχρονα την ικανότητά του να μετατρέπει το συνηθισμένο και αυτονόητο σε κάτι εξαιρετικό και ξεχωριστό.

Χαρακτηριστικές δημιουργίες αυτής της αντίληψης, δύο πίτες: η «Crispy rice puff pie με γέμιση σπανακόπιτα και μους φέτας» -σαν να τρως μια υπέροχη σπανακόπιτα συν το ενδιαφέρον της υφής από το Crispy rice puff-, και η «Κρεμμυδόπιτα με πανακότα τυροβολιάς Μυκόνου, ψητά κρεμμύδια, λάδι μάραθου, σως κρεμμυδιού με miso και τραγανά φύλλα κρούστας παρμεζάνας», μια ευρηματική, φίνα απόδοση της κλασικής Μυκονιάτικης κρεμμυδόπιτας.

Άρτιο πιάτο με απολαυστική ισορροπία γεύσης -έντασης και τεχνική αρτιότητα (θαυμάσιο το λεπτότατο φύλλο των ραβιόλι), το «Ραβιόλι γεμιστό με λευκή μελιτζάνα και ανθότυρο με σως από μανιτάρια αρωματισμένη με βανίλια». Κορυφαίο πιάτο του μενού, το «Λαυράκι ψητό με κρούστα ψωμιού, πουρέ μαραθόριζας, μύδια, πράσο και σάλτσα λουΐζας». Ένα μπουκέτο θαλασσινά και λεμονάτα αρώματα τυλιγμένα σε μια δαντελένια κρούστα, που αναδεικνύουν τέλεια την απαλή σάρκα του ψαριού. (Χώρα Μυκόνου, Ξεν. «Andronikos», 2289024231)