ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεύση αρχαίας Ελλάδας στη Σαντορίνη

Από -
Γεύση αρχαίας Ελλάδας στη Σαντορίνη - Χρυσοί Σκούφοι

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ενδιαφέρουσες προτάσεις του πολυτελούς ξενοδοχειακού ομίλου της Σαντορίνης Andronis Exclusive που ξεδιπλώνει παραδοσιακά τη δράση του με επίκεντρο την περιοχή της Οίας.

Το ξενοδοχείο «Arcadia» είναι το νέο μέλος της οικογένειας λίγο έξω από τον οικισμό, με πολυτελείς σουίτες –όλες ασφαλώς με ιδιωτική πισίνα κατά τα σαντορινιά πρότυπα- και ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομική του πρόταση όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα αδερφάκια του. Από τα συνολικά τρία εστιατόρια του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου εκείνο που ξεχωρίζει είναι το «Opson» καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή του ταλαντούχου σεφ Στέφανου Κολιμάδη στο γευστικό προσκήνιο και μάλιστα με ένα ιδιαίτερο concept, το οποίο εστιάζει στις γεύσεις της αρχαίας Ελλάδας.

Ο σεφ ανέτρεξε με τη βοήθεια ενός ακαδημαϊκού στη σχετική βιβλιογραφία και ανασύροντας καταγεγραμμένες συνταγές δημιούργησε ένα μενού όπου πιάτα τα οποία απολάμβαναν για παράδειγμα οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι περνούν από το προσωπικό του φίλτρο και συναντούν το σύγχρονο μαγειρικό πνεύμα. Το όλον προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον και ανυπονούμε να το δοκιμάσουμε σε κάποια από τις φετινές μας επισκέψεις στο Νησί του Ηφαιστείου.

Ξεν. «Andronis Arcadia» | Οία, Σαντορίνη |  2286071928 | www.andronisarcadia.com