Κοίτα να δεις τι σκέφτεται ο κόσμος. Στο pop-up εστιατόριο «Τhe Bunyadi», δεν έχει πολύ καιρό που εμφανίστηκε στο κεντρικό Λονδίνο, η κεντρική ιδέα είναι επιστροφή στην καθαρότητα, στο φυσικό, στα βασικά. Το concept έχει εδώ που τα λέμε εμφανιστεί και ξαναεμφανιστεί, κυρίως σε μεγαλουπόλεις, που όλα τα ανωτέρω τους λείπουν. Σε ένα τέτοιου τύπου στόρι φρούτα, λαχανικά και καρπούς τα περιμένεις, ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά επίσης, αλλά η ειδική στο να χτίζει «εμπειρίες» εταιρία Lollipop, που το εμπνεύστηκε, και που το έχει «κυκλώσει» το ζήτημα, έχει προσθέσει και κάτι ακόμη στην συνταγή: ένα «άλλο» dress code. Στο «Bunyadi» σε ενθαρρύνουν να βγεις από τα ρούχα σου και καθίσεις στο τραπέζι με αδαμιαία περιβολή.
Το βασισμένο σε βιολογικά προϊόντα μενού παίζει σε vegan (π.χ. σπαράγγια με αλατισμένα αμύγδαλα, πίκλα κρεμμυδιού και πεπόνι) και μη vegan εκδοχή (π.χ. σολομός με σαλάτα από φύκια και μαγιονέζα με σπιρουλίνα ή steak tartare με gojiberries και κόλιανδρο). Ο φωτισμός των κεριών επιτρέπει να μην φαίνεσαι 100% κρατώντας κάποιες λεπτομέρειες στη σκιά, τηλέφωνα και φωτογραφίες απαγορεύονται, και παρόλα αυτά αν έχεις μερικά έξτρα ταμπού μπορείς να δειπνήσεις σε ορισμένο χώρο φορώντας το cosy μπουρνούζι και τα παντοφλάκια σου σαν σε σπα. Όσοι το δοκίμασαν διατείνονται ότι δεν ένιωσαν άβολα, το φαγητό σε συνδυασμό με την ασυνήθιστη κοινωνική «συνθήκη» και την αδημονία που υποβάλλει το ίδιο το… σενάριο, αποσπά μέχρι στιγμής θετικά σχόλια, και το 42 θέσεων ρεστοράν έχει ήδη 46.000 άτομα στην αναμονή. Κοινώς, πολύ πιασάρικος ο γυμνός… πουρισμός. Τώρα αν όλοι αυτοί πεινάνε για οτιδήποτε καινούργιο ή αν χορτάτοι από περιορισμούς, όπου δουν ταμπέλα «ελευθερία» μπαίνουν, ομολογώ δεν το ξέρω. Το ένα πάντως δεν αναιρεί το άλλο.