Πρωτοπόρος στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τα METRO Cash & Carry έδωσαν το παρόν στο diner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, στηρίζοντας τη Zero Waste γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας.
Με τη σπατάλη τροφίμων να απασχολεί ολοένα περισσότερους επαγγελματίες της ελληνικής εστίασης και το Zero Food Waste να αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά κινήματα ορθής διαχείρισης πρώτων υλών στην παγκόσμια εστιατορική σκηνή, τα METRO Cash & Carry δεν θα μπορούσαν να μην αναλάβουν την ευθύνη που αναλογεί στην ηγετική τους θέση εδώ και σχεδόν 50 χρόνια στον τομέα του cash & carry και της οργανωμένης χονδρικής πώλησης, αλλά και την υπευθυνότητα που τους φέρνει πάντα στο πλάι των καταναλωτών.
Παρέχοντας στους επαγγελματίες ουσιαστικές λύσεις μέσα από δράσεις και συμβουλές για τη σωστή διαχείριση των προμηθειών τους, η εταιρεία πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, ενώ παράλληλα ακολουθεί πιστά μία αδιαπραγμάτευτη και μακροχρόνια δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης και την εδραίωση του Zero Food Waste.
Ως υπερήφανος χορηγός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, τα METRO Cash & Carry συντονίστηκαν με την πρωτοβουλία του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της χώρας, συνυπογράφοντας τη Zero Food Waste λογική του dinner de gala, παρέχοντας πρώτες ύλες για τα δημιουργικά πιάτα που παρουσίασαν οι Chef της βραδιάς, Αστέριος Κουστούδης (Executive Chefτης «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George») και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο «Soil»), αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η σωστή διαχείριση είναι βασικό βήμα για ένα καλύτερο μέλλον τόσο γιατον πλανήτη, όσο και για τον καθένα μας ξεχωριστά.