ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Υψηλής Γαστρονομίας στο Andronis στη Σαντορίνη

Από -
Arnaud Bignon - Χρυσοί Σκούφοι
Arnaud Bignon

Το νέο σπορ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής γι αυτή τη χρονιά είναι η διοργάνωση φεστιβάλ ύψηλής γεύσης ανά την Ελλάδα. Η γαστρονομία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα να αποτελεί επίκεντρο σχεδιασμού διακοπών, αλλά οι προσπαθειες είναι πολύ καλές κι εμείς τις ενισχύουμε και τις χειροκροτάμε.

Βessem Βen Αbdallah
Βessem Βen Αbdallah

Μια απο τις σημαντικότερες του φετεινού καλοκαιριού, οι Γαστρονομικές Βραδιές των ξενοδοχείων Andronis στη Σαντορίνη. Κι αυτό διότι στην εκδήλωση που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και με αφορμή τα 10α γεννέθλια του Ομίλου έρχονται μετάξύ άλλων τρεις 2άστεροι σεφ που αναμένεται να ανεβάσουντο θερμόμετρο των γεύσεωνστο ηφαίστειο. Στις 18 και 19 Ιουνίου έρχεται από το Λονδίνο ένας γνωστός μας σεφ που οδήγησε την ”Σπονδή” στην κορυφή και τώ ρα διαπρέπει στο “The Greenhouse”. Σήμα κατατεθέν των γεύσεών του είναι ο ραφινάτος εκσυγχρονισμός της κλασσικής γαλλικής κουζίνας .

Hervé Deville
Hervé Deville

Ο Τυνήσιος Βessem Βen Αbdallah ήταν για 10 χρόνια ο sous chef του Pierre Gagnaire ενός από τους πλέον δημιουργικούς μάγειρες της εποχής μας, και κατεβαίνει στη Σαντορίνη από την Courchevel ΄με μια κουζίνα γεμάτη φρέσκους και προτότυπους συνδυασμούς γεύσεων, αφαίρεση, και πολλές αποχρώσεις(30/7). Ο Hervé Deville είναι ο σεφ του εξαιρετικού εστιατορίου “Sketch” στο Mayfair του Λονδίνου όπου ιθύνων γαστρονομικός νους είναι και πάλι ο Pierre Gagnaire, οπότε το φαγητό αναμένεται ιδιαιτέρως ευφάνταστο, πλουσιο και απολαυστικό(15-16/8).

Αθηναγόρας Κωστάκος
Αθηναγόρας Κωστάκος

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται από 6 ταλαντούχους νέους Έλληνες σέφ και πιο συγκεκριμένα: 29/06 ο Παναγιώτης Γιακαλής (Malabar), 08/07 o Δημήτρης Σταμούδης, 08/08 o Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC), 28/08 ο γνωστός μας από το tv show Top Chef Αντώνης Πεχλιβανάκης, 05/09 o Αθηναγόρας Κωστάκος (Bill & Coo) και 12/09 ο Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη).
Περισσότερες πληροφορίες στο www.andronisgastronomy.com