ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν ο Pierre Hermé (ξανα)συνάντησε την L’ Occitane

Όταν ο Pierre Hermé (ξανα)συνάντησε την L’ Occitane - Χρυσοί Σκούφοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μαέστρος της ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé συνεργάζεται με την L’ Occitane. To 2015 η γνωστή εταιρία καλλυντικών είχε λανσάρει μια limited edition αρωμάτων και προϊόντων περιποίησης με την υπογραφή του διάσημου chef-pâtissier. Γκρέιπφρουτ και ραβέντι από τη μία, αμάραντος, γιασεμί και νεραντζιά, από την άλλη, τώρα επιστρέφουν σε… macaron, για χάρη του νεότευκτου «86 Champs», του επίσημου σημείου συνάντησης των δύο οίκων. Στο υβριδικό, διεπίπεδο concept store 1000 τετραγωνικών, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα στη λεωφόρο Champs-Élysées τα χρώματα αντλούν την έμπνευσή τους από τους πίνακες του Cezanne, μια σειρά από γεωμετρικά μοτίβα δίνουν τον τόνο στους τοίχους, στο ταβάνι κρέμονται εκατοντάδες λευκά φωτεινά «μπαλόνια» από φυσητό γυαλί και λουλούδια και βότανα (λεβάντες της Προβηγκίας, αμάραντοι της Κορσικής, αμυγδαλιές κ.ά.) σηματοδοτούν τη σχέση τόσο της L’ Occitane όσο και του Hermé με τα φυσικά υλικά.

Όσφρηση και γεύση ανταλλάσσουν πάσες σ’ ένα πολύ-αισθητήριο, παιχνιδιάρικο project που φέρνει παριζιάνους και επισκέπτες μύτη με μύτη με τα υλικά και τις μεθόδους παραγωγής της αρωματοποιίας, τραβάει την προσοχή στο πλουσιοπάροχο μπαρ των γλυκών, ενώ διαθέτει κι ένα εστιατόριο όπου οι aficionados της ζαχαροπλαστικής κάνουν «διάλειμμα» με φουαγκρά, χτένια με φύκια wakame και μανιτάρια, σπαγκέτι με αβγοτάραχο και entrecote από Black Angus. Ένα νέο μοντέλο καταστήματος, δείχνει πώς η γεύση μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με άλλα πεδία ανταλλάσσοντας know how και εμπειρίες…