Ιστορική πια, με τα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας της ευδιάκριτα στην παχιά σκιά των δέντρων που την ομορφαίνουν, η θαλασσινή αυλή της Χαλκιδικής έχει τα τελευταία χρόνια χαράξει σταθερή πορεία στον αφρό της ψαροφαγίας, με τις άριστες σχέσεις της οικογένειας Σούσουρα με ψαράδες και ψαροντουφεκάδες της περιοχής, να αντανακλούν στη ζηλευτή ψαριέρα της. Οι θαλασσινοί θησαυροί που συγκεντρώνονται εδώ, ξεδιπλώνουν τη νοστιμιά τους σε ελληνόστροφες προτάσεις ωμοφαγίας, αλλά και μαστόρικα ψητά και τηγανητά, ενώ μαγειρέματα μεγάλων ψαριών σε κλασικές συνταγές όπως το μπιάνκο, το φρικασέ με ρεβύθια, ή ηψαρομανέστρα α λα σπετσιώτα υπογραμμίζουν τη δεινότητα της κουζίνας και σε πιο σύνθετες παρασκευές.Στα επιδόρπια, ο χαλβάς “Τριζόνι” με βουβαλίσιο βούτυρο και παγωτό κανέλα είναι μια απροσπέραστη λιχουδιά (καίτοι βαριά για καλοκαίρι), ενώ στην προσεγμένη λίστα κρασιών, εκτός από ορόσημα του ελληνικού αμπελών θα εντοπίσετε και ενδιαφέρουσες nat–wine προτάσεις από την περιοχή.